Frisørsakse på hvidt bord

Professionel frisørsakse

En frisørsaks er ikke bare en frisørsaks. Her er 4 tips til dig, der overvejer køb af ny professionel frisørsaks.

Professionelle frisørsakse | En lynguide til et vigtigt frisørværktøj

Frisørsaksen forvandler sammen med dine hænders kreative kundskaber dine kunders hår til mesterværker, og dermed er frisørsaksen ét af dine vigtigste værktøjer som frisør. Derfor betyder frisørsaksen med andre ord meget for din forretning. Men en saks er ikke bare en saks. Der er nogle vigtige elementer, du skal have for øje, når du overvejer køb af ny professionel frisørsaks. Du får 4 af dem her.

Frisørsakse klar til klip. Frisør med klippeforklæde
Sæt frisørsaksen i et smart klippebælte

1. Materialet betyder meget for levetiden på din frisørsaks

Når du vælger frisørsaks, bør du kigge på, hvilket materiale frisørsaksen er udført i, inden du trykker på køb-knappen. For materialet kan have meget at sige i forhold til levetiden på din næste frisørsaks.

Groft sagt hænger materiale, kvalitet og pris sammen. Her er frisørsaksen altså ikke nogen undtagelse – og så afhænger levetiden jo naturligvis også af, hvor ofte du bruger din frisørsaks. Du er forhåbentlig en eftertragtet frisør med mange daglige klipninger, og det bør du have in mente, når du køber din næste professionelle frisørsaks.

Måske kan prisen på kvalitetsfrisørsaksen virke lidt høj i det øjeblik, du overvejer at købe en ny, men i længden er vi sikre på, at du vil blive glad for købet. For du får jo som før nævnt, hvad du betaler for – og ville det ikke være ærgerligt at stå en dag i salonen uden dit vigtige frisørværktøj ved hånden, fordi din frisørsaks var blevet sløv alt, aaalt for hurtigt?

Vælg en hård ståltype og du er sikret en frisørsaks med lang holdbarhed ved korrekt brug. Her ser du en lille oversigt over, hvilken ståltype, der er stærkest.


Desuden kan du også selv gøre noget for at få din frisørsaks til at holde længe – pas godt på den, smør den i olie og husk jævnlig rengøring.

2. Pas på dig selv – tænk ergonomisk, når du køber frisørsaks

Offset, semi-offset, semi-straight eller straight? Det mest ergonomisk valg af frisørsaks er en off set saks, der ikke tvinger din skulder og dit håndled ud i belastende positioner. Som vi ser det, har du som frisør ikke råd til ikke at tænke ergonomi ind i dit saksekøb. Du er dybt afhængig af alt lige fra dine skuldre og ned til dine fingre… Pas godt på din krop og vælg dit håndværk med ergonomi i baghovedet.

3. Det får du, når køber en frisørsaks i den dyre ende

Én af de fordele, der følger med ved en kvalitets-frisørsaks er blandt andet det justerbare kugleleje midt i saksen. Kuglelejet i en frisørsaks giver dig et ensartet klip og beskytter saksen mod skævvridninger. Desuden gør kuglelejet i en frisørsaks det nemmere at rengøre saksen, hvis der sniger sig et hår ind og besværliggør klipningen. De dyre frisørsakse er også typisk udformet i flere lag. Ved nogle frisørsakse er der også en justeringsskrue, så du kan justere, hvor sejt saksen skal gå.

Og vælger du en convex frisørsaks frem for en semi-convex eller en conventional, har du som udgangspunkt også en frisørsaks, der kan holde i længere tid, da stålbladet er større på en convex frisørsaks. Det giver potentielt plads til flere slibninger.

4. Flere lag giver en frisørsaks længere levetid

Når en frisørsaks er udformet i flere lag, giver det dig muligheden for få saksen slebet skarp flere gange, og dermed kan du i længere tid nyde godt af en frisørsaks, der føles som ny. Hvor mange slibninger, der kan være på en frisørsaks, afhænger af stålkvaliteten, og hvor mange lag saksen er udformet af. Og som før nævnt, hvordan du behandler den. Damaskusstål er et eksempel på en super skarp frisørsaks udformet af flere lag stål.

Levetiden på en frisørsaks kommer også an på, hvem der sliber saksen. Det kræver nemlig erfaring at kunne slibe en frisørsaks af eksempelvis Damaskus, eller én med konkave slibning.

Køb din professionelle frisørsaks hos IdHAIR. Se vores store udvalg af frisørsakse af høj kvalitet i vores online webshop.

Er din frisørsaks blevet sløv?

En skarp frisørsaks, der sikrer en smuk og jævn klipning. Du kan få slebet din saks igennem IdHAIR, og så sender vi den til en specialist i slibning af netop den frisørsaks du har. På den måde er du sikret den mest optimale slibning af dit vigtige værktøj. Slibning kan forlænge levetiden væsentlig på en frisørsaks.

Kom forbi med frisørsaksen, du ønsker slebet, giv din IdHAIR-konsulent den med ved næste salonbesøg eller send den til os med posten. Så sørger vi for at sende den afsted til slibning, hvorefter du inden længe igen har en skarp frisørsaks, der er klar til flere klipninger.  

Have a nice hair day