Frisørartikler til hårfarvning | 6 ting du ikke kan undvære, når du farver hår

Frisørartikler til hårfarvning, nitrilhandsker, farvepensel, piskeris, farveskål, vægt

Farvetuberne og beizerne er fundet – du er næsten klar til at fremtrylle en fantastisk hårfarve på din næste kunde i salonen. Men inden du er helt klar til hårfarvningen, er der 6 vigtige frisørartikler og værktøjer, du ikke kan undvære. Læs med her og find ud af hvilke.

Brug ved, når du blander din hårfarve

1. Brug en vægt til din hårfarvning

Det er simpelthen et must at bruge en vægt, når du blander din hårfarve med beizen. Når du bruger en vægt, er du nemlig et skridt nærmere det bedste farveresultat, hvilket jo helt sikkert er dit mål for hver enkelt hårfarvning du har i salonen. Læs mere her for brugen af vægt under hårfarvning.

Farveskål med skridsikker gummiring i bund - ideel til hårfarve

2. Brug en farveskål til at blande hårfarven i

Du får det bedste farveresultat, hvis du påfører hårfarven med en farvepensel. Derfor anbefaler vi også altid, at du blander hårfarven i en farveskål. Gå efter en farveskål med gummiring, der sidder under skålen, så den ikke skrider på rullebordet, når du dypper din farvepensel ned i farveskålen under hårfarvningen. Nogle farveskåle har desuden en måleenhed i bund og på sider, så du kan se, hvor mange ml, du har i skålen. Vi vil dog som nævnt i punkt 1 altid anbefale, at du også anvender en vægt ved afmåling af hårfarve og beize.

Piskeris - et musthave ved blanding af professionel hårfarve

3. Pisk dig til en perfekt hårfarve med et piskeris

Piskeriset er blandt de 5 musthave værktøjer og artikler i din frisørsalon ved hårfarvning. Bland dine hårfarver med et piskeris, så du opnår den helt optimale blanding til hårfarvningen. Med et farvepiskeris undgår du, at der opstår lommer med ublandet hårfarve eller beize. Piskeriset er i øvrigt også et perfekt værktøj at have ved hånden, når du skal blande lysningsprodukter, da den gør blandingen mere luftig og dermed nemmere at påføre.  

Farvdepensel

4. Vælg den rigtige farvepensel

Pensler med børster eller pensler med kam – de tjener alle til det samme formål, nemlig at kunne påføre håret en hårfarve. Men alligevel kan de forskellige professionelle farvepensler noget forskelligt. For er formålet med hårfarvningen highlights, balayage eller fuldfarvning af hele håret?

Grebet på din pensel kan have en vinkel, der kan gøre én pensel mere attraktiv at lave en særlig farveteknik med frem for en anden. Nogle frisører foretrækker for eksempel en pensel med et let vinklet greb til at lave en balayage med. Det vinklede greb kan give dig mulighed for at farve i forskellige grader og vinkler. Desuden kan designet på nogle farvepensler være udformet sådan, at de forbliver i farveskålen uden at vælte – smart, ikk?

Se vores udvalg af professionelle farvepensler her.

Brug altid handsker når du arbejder med hårfarve

5. Hav altid handsker på, når du farver hår

Pas på dine hænder, mens du tryller lækre hårfarver frem i dine kunders lokker i salonen. Det er jo trods alt kemi, du arbejder med, og der er ikke nogen grund til at udsætte dit måske vigtigste værktøj (dine hænder) for mere kemi end højst nødvendigt. Derfor er dette altid vores anbefaling til dig som frisør: På med handskerne! Der findes forskellige handsker, så de passer lige nøjagtig til din hånd og ønsker – latexhandsker, nitrilhandsker og vinylhandsker i størrelse small, medium og large.

 

Videncentret for Frisører og Kosmetikere anbefaler nitrilhandsker, når du skal lave hårfarvning og lysningsopgaver.

hårklemmer og clips til hårfarve

6. Hold styr på dine inddelinger med hårklemmer

Gør hårfarvningen mere overskuelig ved at bruge nogle hårklemmer, der kan holde på inddelingerne i håret. På den måde undgår du, at der hænger forstyrrende hårtotter i vejen, når du påfører hårfarve på kundens lokker.

Se vores store udvalg af professionelle hårklemmer og clips her.

Mangler du noget af det professionelle frisørværktøj til hårfarvningen i salonen, kan du altid bestille værktøjet hjem gennem vores webshop. Køb professionelt frisørværktøj til din frisørsalon her.

Have a nice hair day!