Pagehår | Sådan klipper du den perfekte page


En page er en af de mest populære, klassiske frisurer, der efterspørges hos alle aldre og klæ’r de fleste, uanset hårets struktur. Men hvordan klipper du den bedst muligt?

Kvinde med pagehår
Klipning af pagehår

Tag udgangspunkt i formerne

Uanset hvilken klipning du laver i din page, er det vigtigt at tage udgangspunkt i kundens hovedform. Den fortæller dig, hvor vægten skal lægges, og det er afgørende for, at en page fremstår smuk. Samtidig skal du tage højde for kundens ansigtsform og hvirvler. Her er det vigtigt, at du laver dine inddelinger helt symmetriske, så du er sikker på, at begge sider bliver fuldstændig ens.

Når du har færdiggjort din klipning i vådt hår, skal du huske at gå den igennem, når du har tørret håret – det tørre hår falder jo anderledes end det fugtige. En pagefrisure er nem at personliggøre; du kan tilføje pandehår i etager, og den kan som sagt bruges i alle hårstrukturer. Når du har klippet nakken færdig og skal fortsætte i siderne, er det en god idé at arbejde nedefra og op med begge sider for at opnå et 100% symmetrisk resultat.

Et fint og fladt hår kan komme til at fremstå tykkere ved, at du skaber skarpe linjer, der giver noget kant til frisuren. I krøllet og tykt hår kan du skabe page-linjer, men bibeholde letheden ved at klippe etager. Er din kundes hår slidt, så sørg for at få alle tørre spidser klippet af, det er svært at få pagen smuk og udtryksfuld hvis håret er slidt og stritter i alle retninger. 

klippeningAfpagehår.jpg

Tip!

Bed kunden om at rejse sig undervejs, mens du arbejder med at klippe og igen til sidst, når du har klippet færdig. På den måde kan du se den naturlige kropsholdning, og hvordan håret vil falde, når kunden rejser sig fra stolen.

Styling af pagehår

Hvordan du styler den færdigklippede page, afhænger selvfølgelig af hårets struktur, og hvilket resultat, du ønsker at skabe. Hvis du ønsker fald og volumen, eller hvis der ikke er meget naturligt fald i kundens hår, skal glattejernet frem for at skabe bevægelse i håret. Her er det en god idé at bruge en Root Lifter og Volume Spray, og husk varmebeskyttelse hver gang du bruger varmt værktøj. Afslut med en hårspray, der holder håret på plads, men lader det bevæge sig naturligt.

Til den klassiske page i et glat hår, kan wrap dry være en god løsning, da du på den måde fønner håret i dets naturlige retning, så du får en helt glat og næsten poleret overflade på håret. Den glatte page afsluttes med et glansgivende finish-produkt, der gør håret helt jævnt og blankt, og brug en hårlak med kraftigt hold til sidst.

Har du spørgsmål om pagefrisuren, er du altid velkommen til at ringe til os på Hotline 2252 8524 – vores gratis service til dig som IdHAIR-kunde.

Have a nice hair day!