Frisørstol guide | Sådan vælger du den rigtige frisørstol

 

Når du står, og skal vælge nye frisørstole til din salon, er der en række ting, som du skal være opmærksom på. Vi har derfor lavet denne lille 5-trins guide til din hjælp, når du er på stole-indkøb.

Frisørstol set bagfra
Mørk Frisøstol

1. Materiale

Frisørstole fås i forskellige materialer og teksturer, og hér, er det et spørgsmål om at tænke både udseende og funktion. Langt de fleste stole vi sælger er i kunstlæder. Det er både flot og holdbart, så det både kan tåle at blive brugt og rengjort i lang tid. Kunstlæder findes i et væld af farver og strukturer.  Der findes også forskellige typer af kunststoffer til frisørstole. Overfladen på disse kan være glat eller mønstret i forskellige varianter. Det ser eksklusivt ud i salonen, og er rart at sidde på, men er en anelse sværere at vedligeholde, da det er knap så let at rengøre.


2. Farve

Der er også mode i farver til frisørstole. Stolene er jo en investering, der skal holde i mange år, så måske skal valget hellere falde på en mere neutral farve, end én, der er moderne netop nu. Eller også er du ved at indrette en salon med et klart farvetema, og så er det bare at give den fuld skrue.

Lyseblå frisørstol
Hvid frisørstol

3. Pumpe/højde

Det er meget vigtigt, at pumpen på dine stole er god og nem at betjene. Frisører døjer ofte med forskellige gener, og gentagelse af de samme bevægelser vil forværre tilstanden. Derfor er det er en rigtig god idé at skabe variation i løbet af dagen. En god pumpe gør dit arbejde lettere, idet du let kan indstille den rigtige arbejdshøjde, så du skåner din ryg og dine arme. Stolen bør derfor være let at indstille, og det skal også være enkelt at lave små tilpasninger af højden, hvis du flytter dig for at du skal stå helt rigtigt i forhold til kunden.

 

4. Fod

Stjernefod eller pladefod? Man kan sige, at stjernefoden har den fordel, at den er væsentlig lettere end pladefoden, da den er lavet i aluminium, hvorimod pladefødderne er lavet i rustfrit stål. Designmæssigt fremstår pladefødderne mere skarpe, og for nogle mere elegante. Stjernefoden giver derimod mulighed for at komme helt tæt ind til stolen, da stjernefoden på din klippestol kan ”flette” ind i stjernefoden på stolen, så du let kan få den arbejdsstilling, der passer dig bedst

Stjernefod på frisørstol
Pladefod på frisørstol

5. Udformning

Der er utallige udformninger af stole på markedet, og synes du selv, at stolen er behagelig at sidde i, så er den det nok også for din kunde. Det kan være en fordel, hvis ryglænet ikke går så langt op, fordi lange hår kan smutte ned bag ved ryglænet og give lidt bøvl.

Husk også, at kunder har forskellig størrelse, og at en stol med et bredere sæde passer de fleste. Tænk også over, hvor meget plads der er ved spejlet, så stolen kan være der, uden at du skal ”kante” dig rundt eller støde sammen med din kollega.

Vi håber, at denne lille gennemgang kan være en hjælp til dig, når du skal ud og købe din næste frisørstol. Vores allerbedste råd er at tage ud og ”mærke efter” på den stol, du har i tankerne. Sid i den, prøv pumpen, mærk efter hvordan kvalitet, polstring og materiale føles.

Vi har showrooms i både Lystrup og Rødovre, hvor du kan komme ud og prøve møblerne, bestil en tid via formularen nedenfor eller ring til din sælger.

Have a nice hair day!